Geniet van de prachtige foto's en korte natuurfilmpjes. Van zwanenromantiek tot fuutiliteitjes, van adderdans tot de kleine karekiet. Beleef de natuur vanuit uw luie stoel!
Momenteel worden reekalfjes geboren. Vind je een verlaten reekalf? Als het kalf zich rustig schuilhoudt, kun je er vanuit gaan dat moeder in de buurt is. Reekalfje gevonden? Niet oppakken, niet aanraken en niet meenemen!
Je merkt het aan alles: het is voorjaar! Ook wilde zwijnen laten zich weer zien. Na de donkere wintermaanden komen ze langzaam de bossen uit om voedsel te zoeken. Ze hebben nu immers ook pasgeboren biggetjes om te voeden!
Maak een foto van een spitsmuis of een foto waarop je kunt zien dat er een spitsmuis in jouw tuin leeft. Post deze op sociale media met #nuttigebodemdieren en maak kans op het vrolijke tuinbordje met tuinhulpjes van @Velt.
De naam ‘baardmannetje’ geldt voor zowel het mannetje als het vrouwtje. Maar de mannetjes onderscheiden zich door hun mooie bakkebaarden. In de winter trekken baardmannetjes vaak in groepjes door rietvelden en langs rietoevers.
Op 14 April nodigt Meer Bomen Nu Drenthe iedereen uit die meer wil weten over de Meer Bomen Nu Methode. Om 19.15 staan de deuren open van zalencentrum Het Valkenhof, Witte Valkenstraat 2 in Beilen.
We gaan op natuurexpeditie met Jeroen Kloppenburg, spoorzoeker op de Veluwe. Aan de hand van de pootafdrukken en uitwerpselen komt tot leven wat zich eerder op een zandpad heeft afgespeeld. Hij geeft tips om diersporen te zien.
Op 11 maart is in Hasselt in de provincie Overijssel het eerste kievitsei van 2023 gevonden. Deze vondst is om 10.45 uur gemeld bij LandschappenNL. De vinder is Klaas Binnendijk, vrijwilliger bij vrijwilligersgroep Staphorsterveld
Waar leeft de mol? Die vraag staat centraal bij de landelijke Mollentelling georganiseerd door de Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Waarneming.nl, Jaarrond Tuintelling. Iedereen kan meedoen in het weekend van 11 en 12 februari.
Een vrij spitse snuit en duidelijk uitstekende oren kenmerken de rosse woelmuis. Net als de opvallende, rossig-bruine vacht. De rosse woelmuis leeft bij voorkeur in een gemengd bos met daaronder struik- of kruidlaag.